Taxă pentru turiștii de-o zi în Veneția. Cu sumele colectate, autoritățile locale vor să scadă impozitele localnicilor

Veneţia îi taxează pe turiștii care sunt în trecere prin oraş. Cine vrea să vadă orașul pentru o singură zi va plăti până la 10 euro, începând din 16 ianuarie, anul viitor. Rezervările se vor face online, iar cei care nu achită taxa, vor plăti o amendă consistentă. Cu sumele colectate, autoritățile locale vor să scadă impozitele localnicilor.

03 Iulie 2022, 12:56 (actualizat 06 Iulie 2022, 10:50) Știrile TVR |

Începând din ianuarie, anul viitor, turiștii care sunt doar în trecere prin Venezia și nu au și cazare, vor trebui să plătească o taxă cuprinsă între 3 și 10 euro, în funcție de cât de aglomerată este ziua pe care și-au ales-o. Pentru început vor fi controale doar la întâmplare, apoi se estimează că vor fi instalați turnicheți în punctele de intrare în Veneția.

Turiștii aflați în trecere, care în urma controalelor nu vor putea demonstra că au plătit taxa, vor primi o amendă cuprinsă între 50 și 300 de euro.

Mulți dintre turiștii de o zi sunt italieni și recunosc că aglomerația este o reală problemă în Veneția.

Deocamdată, nu există cadru legislativ pentru a limita numărul turiștilor.

Simone Venturini, consilier în turism, Primăria Veneţia: “În faza experimentală vom începe cu rezervarea obligatorie, fără un număr limitat de turiști, pentru că asta ne permit acum normele.  Nu este exclus ca experimentul să ne arate că este nevoie de alte dispozițîi și atunci vom discuta cu autoritățile naționale de eventuale modificări”.

Taxa nu se aplică turiștilor care au cazare, rezidenților, studenților, celor care lucrează în Veneția și nici celor care vin pentru a beneficia de servicii sanitare. În plus, vor fi scutiți de plata taxei și copiii sub 6 ani.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI