Taxa de solidaritate i-ar putea alunga din țară pe specialiștii din anumite domenii

6 iulie 2017, 23:17

Raluca a terminat Facultatea de Cibernetică şi lucrează de 11 ani în IT. Acum este manager într-o companie din Bucureşti.

IT-ul este unul dintre domeniile cu cele mai bune salarii, dar companiile găsesc greu angajaţi buni.

Potrivit noului program de guvernare, taxa de solidaritate ar urma să fie plătită de anul viitor, de cei care câştigă peste 14.500 de lei, adică de 10 ori salariul minim. În această situaţie s-ar afla aproximativ 30 de mii de oameni, după calculele specialiştilor. Deocamdată nu se ştie valoarea taxei, dar procentele vehiculate îi îngrijorează pe consultanţii fiscali.

Experţii în fiscalitate au şi o recomandare pentru autorităţi: să crească mai bine gradul de colectare a taxelor, decât să introducă unele noi. Şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, are un sfat pentru Guvern.

Întrebat „Credeţi că, în acest moment, România este atractivă pentru investitori?”, Hans Klemm a răspuns: „În acest moment da, dar noul guvern trebuie să facă totul să menţină această atractivitatea. Şi, aşa cum am spus, stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sunt importante şi consultarea cu oamenii de afaceri străini, cu investitorii sunt importante pentru a menţine această atractivitate”.

Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea au anunţat ieri că modificările din programul de guvernare care vizează fiscalitatea vor fi aplicate doar dacă simulările demonstrează că nu vor produce mai multe pagube decât beneficii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă