Taxa de salubrizare, majorată în sectorul 4. O familie cu doi copii va plăti 460 de lei pe an, dacă achită integral până la 31 martie

Gunoi
Gunoi
3 ianuarie 2018, 09:48

Persoanele juridice, persoanele fizice cu profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale, întreprinderile individuale, indiferent dacă se desfășoară sau nu activitate economică vor plăti 80 de lei pe lună.

Pentru un imobil cu o suprafaţă totală ocupată la sol mai mare de 2.000 de metri pătraţi, se va achita în plus o taxă de 40 lei pentru fiecare metru cub de deşeuri ce depăşeşte cantitatea de 1 metru cub lunar.

Majorarea tarifului s-a decis prin hotărâre de Consiliu Local, care a intrat în vigoare în 1 ianuarie 2018.

În februarie 2017, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţa că prin renunţarea la contractul cu REBU şi colectarea gunoaielor de către societatea locală ADPP, taxa lunară de salubrizare pentru persoanele fizice coboară de la 7,11 lei la 5,03 lei. ADPP Sector 4 a devenit principalul operator de salubrizare.

Însă, începând cu 1 ianuarie 2018 taxa de salubrizare a fost majorată cu peste 135 la sută.

Taxa de salubrizare este 12 lei pe lună pentru fiecare persoană fizică, inclusiv minori. Astfel o familie cu doi copii va plăti 576 de lei pe an. Dacă plata se va face integral până la 31 martie va beneficia de o reducere de 20 % și va plăti 460 de lei.

Termenele de plată au fost stabilite la 31 martie, respectiv 30 septembrie, iar în cazul achitării integrale a taxei înainte de primul termen, persoanele fizice beneficiază de 20% reducere, 40 % pentru persoanele juridice şi 60 % pentru persoanele fizice cu profesii liberale, şi persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Neplata taxei de salubrizare la termenele prevazute atrage după sine majorări de întârziere precum și demararea procedurilor de executare silită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite