Nelu Tătaru: Susținem ca personalul din spitale să fie remunerat după aceeași grilă de salarizare și anul viitor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.

22 Octombrie 2020, 17:21 (actualizat 22 Octombrie 2020, 17:59) |
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru / FOTO: Autor: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți, pe care îl înaintăm către instituțiile abilitate", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, citat într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

Nelu Tătaru și secretarul de stat Dragoș Garofil au avut, joi, o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Potrivit sursei citate, ministrul a menționat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 și a asigurat că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

"Reprezentanții Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS", se mai arată în comunicat.

Uniunea Națională a Sindicatelor din Sănătate TESA a ieșit azi în stradă să picheteze Ministerul Sănătății. Oamenii cer Guvernului că de la 1 ianuarie anul viitor toate categoriile de personal să fie trecute la grilă de salarizare din 2022. Printre drepturile pe care le cer se numără și sporul legat de lupta cu Sars Cov2.

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România: manageri, economiști, juriști, până la oameni care se ocupă de curățenie sau care lucrează la bucătărie ori în spălătoriile spitalelor.

Acești oameni vor ca și lor să li se aplice grila de salarizare din 2022 și de asemenea să primească și ei sporul pentru că lucrează în sistemul de Sănătate în această perioadă de pandemie.

Oamenii au intrat la discuții cu ministrul Sănătății, cu Nelu Tătaru.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 4°C 8°C
CRAIOVA 2°C 4°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI