Tătaru despre aglomerația din fața aeroportului din Cluj: Mi-e greu să cred că Germania primește 10.000 de muncitori

Nelu Tătaru. Arhiva
Nelu Tătaru. Arhiva
9 aprilie 2020, 15:44

Întrebat despre informațiile potrivit cărora mii de oameni s-au adunat în fața Aeroportului din Cluj-Napoca pentru a pleca la muncă în Germania, Tătaru a răspuns: „În orice moment avem foarte multe informații. Mi-e greu să cred că Germania primește 10.000 de oameni deodată, în condițiile în care România este și ea un focar”.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova se află în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat,potrivit Mediafax că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

La rândul său, prefectul de Cluj a anunțat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată. Mircea Abrudan a spus că oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara.

Sursa Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite