Tătaru: România nu va putea produce Remdesivir nici anul acesta nici anul viitor

15 octombrie 2020, 14:28

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Timișoara, de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca și cel ungar, să obțină licență pentru producția de Remdesivir.

„Noi avem aceste discuții încă din vară. Avem fabrica antibiotice la care am avut această discuție. Nu are linie tehnologică și trebuie obținut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că din iulie până în septembrie România a avut donații de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze de Remdesivir, iar în octombrie există un contract subsecvent pentru alte 12.000 de doze, care vor fi dirijate către toate spitalele suport-COVID sau cele de fază 1, fază 2,

Ministrul Sănătății a fost întrebat când preconizează că România va putea produce acest medicament util pentru bolnavii de COVID-19.

„Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta și anul viitor, nu. Trebuie o linie tehnologică (…), este o linie specială pentru produsul Remdesivir, plus patentul. Totul ține de producător și producătorii noștri au anumite linii tehnologice și anumită producție pe anumite produse”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Cu privire la spitale, ministrul Sănătății a spus că azi s-a discutat si la nivel național toate spitalele vor avea o rezerva, 10 la sută din paturile de terapie Intensivă și 15 la suta din paturile totale pentru cazurile COVID-19. Circuitele sunt pentru spitalele pavilionare.  Se face o evaluare la fiecare spital în parte, a mai adăugat ministrul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă