Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 noi

La Londra s-a semnat contractul între Tarom și Boeing
La Londra s-a semnat contractul între Tarom și Boeing
16 iulie 2018, 16:44

Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM.

Comanda de cinci aeronave face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru ca Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM.

Modelul Boeing 737 MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată și este îmbunătățit pentru a oferi mai mare eficiență și fiabilitate.

“Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737 MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanți de pe piața transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcția corectă”, a declarat ministrul Transporturilor,  Lucian Șova, potrivit unui comunicat al ministerului.

Semnarea contractului între compania TAROM și Boeing a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa.

Târgul reunește, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanți ai industriei aerospațiale care își prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu.

Majoritatea guvernelor din Europa și de peste ocean se află la acest eveniment.

Prezența reprezentanților Guvernului României la Farnborough oferă oportunități reale de colaborare și dezvoltare a relațiilor punctuale cu partenerii noștri, inclusiv pe componenta de transporturi aeriene, arată sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite