Tarife de referință RCA cu sute de lei mai mari pentru unele categorii de mașini. Pentru cei care dețin bolizi cu motoare puternice, prețul de referință a scăzut

Unele tarife de referință pentru polițele obligatorii au crescut semnificativ față de anul trecut. Cei mai afectați ar putea fi șoferii care au mașini cu motoare între 1.400 și 1.800 de cm cubi. În schimb, pentru cei care dețin bolizi cu motoare puternice, prețul de referință a scăzut. Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară susțin însă că societățile de asigurări practică de obicei tarife sub prețul de referință.

21 Martie 2019, 17:50 (actualizat 21 Martie 2019, 19:52) |
Noi tarife de referință pentru RCA
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cei care stabilesc tarifele de referință susțin că acestea sunt calculate pentru ca șoferii să poată avea o orientare asupra prețurilor de pe piața de asigurări.

De exemplu, în al doilea semestru al anului 2018, valoarea primelor RCA s-a situat sub prețul de referință.

Șoferii cred însă că asigurătorii vor ține cont de această majorare.

Oana Dobrescu, jurnalist TVR: "Cele mai mari creșteri sunt în cazul autoturismelor cu o capacitate cilindrică de 1600, 1800 și 2000 de cmc. Față de anul trecut, prețurile de referință sunt cu aproape 300 de lei mai mari. Sunt avantajați însă șoferii tineri care au mașini puternice, de peste 2500 de cmc. În cazul lor, tariful a scăzut cu aproape 1.000 de lei".

Tarifele de referinţă pentru persoanele fizice sunt calculate în funcție de categoriile de vehicule, vârstă și caracteristicile tehnice. Acolo unde s-au înregistrat creșteri înseamnă că și numărul accidentelor cu daună au fost mai numeroase.

În acest moment, peste 4,2 milioane de șoferi sunt încadrați în clasa de bonus 8, așa că la reînnoirea poliței vor putea beneficia de o reducere a primelor de asigurare de până la 50%.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI