Tarife de referință pentru reparații în service-uri auto. Societățile de asigurare reclamă că în unele situații service-urile cer decontarea unor sume mai mari decât ar trebui

29 martie 2021, 17:56

Tarifele de referință sunt prețuri orientative în funcție de care șoferii pot ști care este costul mediu al unei reparații. Astfel, vor decide în cunoștință de cauză dacă este avantajos sau nu să apeleze la un anumit service auto, fie că vor plăti din buzunarul propriu, fie prin poliță RCA.

Guvernul vrea să introducă tarifele de referință odată cu decontarea directă la polițele RCA. Astfel, șoferii ale căror mașini au fost avariate de alți participanți la trafic vor putea folosi asigurarea proprie pentru reparații și vor ști care este prețul orientativ pe care trebuie să îl achite.

Tarifele de referință sunt cerute de societățile de asigurare care reclamă că în unele situații service-urile cer decontarea unor sume mai mari decât ar trebui.

Patronii service-urilor cer Guvernului mai întâi o analiză.

Tarifele de referință ar urma să fie calculate de o companie specializată care urmează să fie aleasă de autorități în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite