Tăriceanu solicită Guvernului dublarea fondurilor alocate programului ”Rabla”. 80% din această sumă să vizeze autoturismele fabricate în România

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
10 aprilie 2020, 10:56

„România alocă în fiecare an o sumă importantă pentru programul de reînnoire a parcului auto (Programul Rabla – cum este cunoscut). În acest an, suma este de aproape o jumătate de miliard de lei. Solicit Guvernului să dubleze suma pentru Programul Rabla, iar 80% din această sumă să fie dedicată pentru autoturismele fabricate în România! Este o măsură pe o perioadă limitată, doar anul 2020, până când economia lumii şi a României vor reporni”, a scris vineri, Tăriceanu, pe Facebook.

El susţine că aceste măsuri sunt necesare pentru că este puţin probabil ca „apetitul oamenilor de a cumpăra maşini să crească la fel de repede precum s-a stins”.

„Decizia celor de la Dacia de a relua activitatea este exemplul pe care trebuie să-l urmăm cu toţii. Dacia este una dintre cele mai lovite companii din România pentru că ea face parte dintr-un sistem complex de producţie – comercializare la nivel mondial, angrenaj complet blocat de criză. Eforturile celor de la Dacia trebuie sprijinite în orice fel se poate. Este puţin de presupus că apetitul oamenilor de a cumpăra maşini va creşte la fel de repede precum s-a stins, deci e nevoie de ajutor”, a adăugat Tăriceanu.

Groupe Renault România a anunţat că la uzinele Dacia de la Mioveni se va relua progresiv producţia începând din 21 aprilie, urmând ca din 4 mai să revină la activitatea normală.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora