Tăriceanu revine și anunță doar discuții pentru o alianță politică ALDE – Pro România. Ponta: Nu am luat decizii. Liderul ALDE, întâlnire cu Viorica Dăncilă

7 august 2019, 12:11

De la anunțul candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, relațiile PSD-ALDE s-au răcit, iar Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat în mai multe rânduri nemulțumirea.

Despre discuții subterane între el și Victor Ponta s-a tot vorbit, dar miercuri a venit anunțul oficial.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”. (Sursa: Călin Popescu Tăriceanu)

Imediat, Victor Ponta l-a contrazis pe partenerul său de discuții, Călin Popescu Tăriceanu.

„Pe 22 Iulie am spus ‘daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun’! Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune – sunt sanse mai mari de succes! Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un „RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!”.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu i-a dat dreptate lui Victor Ponta și a corectat: nu s-a decis, s-a discutat o viitoare alianță ALDE-Pro România.

Apoi a avut o întâlnire cu Viorica Dăncilă. Concluziile au rămas, deocamdată, secrete.

Coaliția PSD-ALDE s-a format în decembrie 2016, imediat după alegerile parlamentare și a avut inițial o majoritate confortabilă.

Dacă ALDE rupe coaliția, PSD nu mai are majoritate în Parlament, ceea ce înseamnă că nu mai poate trece singur, fără sprijinul altor partide, niciun proiect de lege.

_______________________________________

ACTUALIZARE Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat, miercuri, cu liderul PSD Viorica Dăncilă, după ce a anunțat discuțiile privind alianța cu Pro România. Potrivit unor surse politice, ALDE condiționează continuarea guvernării cu PSD, doar dacă intră în coaliție și partidul condus de Victor Ponta

ACTUALIZARE Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu după ce acesta a anunțat o posibilă alianță ALDE- Pro România.

ACTUALIZARE Călin Popescu Tăriceanu a revenit pe Facebook unde a scris că este vorba despre discuții. Reacția sa a venit după ce Victor Ponta a scris pe Facebook că s-au făcut progrese în discuțiile cu Tăriceanu, dar nu s-au luat decizii. Condiția lui Ponta: ieșirea ALDE de la Guvernare.

„Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune – sunt șanse mai mari de succes!” spune Victor Ponta.

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că în perioada următoare „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite