Tăriceanu, despre Iohannis: Un robot care şi-a recitat textul în virtutea softului din dotare

Călin Popescu Tăriceanu şi Klaus Iohannis
Călin Popescu Tăriceanu şi Klaus Iohannis
17 august 2019, 11:03

„Scriam aici zilele trecute că dl Iohannis nu se abate o virgulă, cu sfinţenie, de la rândurile scrise de consilieri pe care le citeşte în felurite ocazii şi care sunt imediat postate pe siteul preşedinţiei. Nu mi-am imaginat, însă, că avem un preşedinte la final de mandat pe care nici măcar fireasca empatie umană nu îl poate abate de la discursuri! Ceea ce am văzut la Ziua Marinei, un Klaus Iohannis care nici nu a tresărit când un soldat a leşinat lângă el, e o dovadă de netăgăduit a incapacităţii preşedintelui de a reacţiona uman în orice situaţie ar fi, cu excepţia cazului când îi lipseşte cuierul pentru palton”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că „nu era nevoie să-l vedem pe dl Iohannis acordând primul ajutor ori sunând la 112 (oricum inutil, zic eu), ci doar să îi vedem măcar o tresărire omenească, măcar o privire îngrijorată aruncată fugar spre omul suferind, măcar o scurtă poticnire a discursului!”.

Acesta a mai spus că nimic nu îl emoţionează pe Klaus Iohannis şi zâmbeşte doar atunci când îşi face poze de campanie. Preşedintele ALDE a reamintit de Colectiv, precizând că Iohannis este „un personaj” care leagă acea tragedie de un guvern „al lui”, iar evenimentele de la Caracal le aruncă în cârca adversarilor politici.

„Am văzut, în schimb, doar un robot care şi-a recitat textul în virtutea softului din dotare, apoi a părăsit scena. Trist peisaj, trist personaj! Nimic nu îl emoţionează, nici un muşchi nu i se mişcă pe faţa ca dăltuită-n piatră. Când şi când zâmbeşte, dar numai când îşi face poze de campanie în timp ce ţara e zguduită de drame umane de proporţii. Un personaj care leagă victimele de la Colectiv de instalarea unui nou guvern, al ”lui”, iar pe cele de la Caracal le aruncă în cârca adversarilor din campania prezidenţială. Mă întreb dacă omului acesta i-a păsat vreodată de ceva sau de cineva!”, a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai afirmat că a observat „o armată de troli” care în mediul virtual şi în mass-media au apărat lipsa de reacţie a preşedintelui Iohannis, adăugând că sunt aceiaşi oameni care „cereau capul” fostului vicepremier Gabriel Oprea, după accidentul în urma căruia a murit un motociclist din coloana oficială.

„P.S. În treacăt fie spus, o armată de troli a fost asmuţită ieri (vineri – n.r.) în mediul virtual şi în presă ca să apere ”încremenirea” prezidenţială. Printre ei, am identificat mulţi dintre cei care acum câţiva ani cereau indignaţi capul unui personaj politic pentru că nu oprise maşina după accidentul suferit de un motociclist din coloana oficială. Ca mai mereu, roboţii noştri sunt mai umani decât ai altora, nu-i aşa?”, a conchis Tăriceanu.

Un militar american a leşinat la ceremoniile de joi, de Ziua Marinei la Constanţa, chiar în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului nu a observat incidentul şi a plecat. Ulterior, ministrul Apărării Gabriel Leş a spus că soldatul a fost dus la o ambulanţă din zonă şi apoi transportat la Spitalul Militar Constanţa, adăugând că acesta a avut doar o cădere de glicemie.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că şeful statului Klaus Iohannis nu avea cum să reacţioneze pentru că preşedintele „nu are ochi în ceafă” ca să vadă incidentul de la Ziua Marinei.

 

sursa

mediafax.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Iohannis, despre atacurile cibernetice: SRI funcționează impecabil

Iohannis: Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte