Tăriceanu: Sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul, în aşa fel încât să ne putem duce la bună îndeplinire angajamentele”. Dragnea: „Nu, majoritatea nu se va pierde”

6 noiembrie 2018, 09:30

„Pot să vă spun că astăzi am avut câteva discuţii cu colegi de-ai mei, care au venit, evident, preocupaţi, îngrijoraţi, pentru următorul lucru – stau şi îşi pun problema dacă nu cumva majoritatea din Parlament va fi afectată. Aceasta este şi nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens”, a afirmat Tăriceanu.

„Orice proiect guvernamental sau al unor colegi care au iniţiative legislative din partea coaliției până la urmă ajunge tot la vot, alt mecanism nu există şi sigur că din această perspectivă o anumită preocupare este”, a recunoscut președintele Senatului.

„E adevărat că majoritatea pe care o avem este una confortabilă. În pofida încercărilor, cei de la PNL nu au reuşit nimic, din contră, sunt parlamentari ai PNL-ului care în ultima perioadă au devenit membri ALDE. Deci majoritatea s-a consolidat, aş spune, sau s-a mărit. Dar, sigur că eu sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul, în aşa fel încât să ne putem duce la bună îndeplinire angajamentele pe care ni le-am luat în faţa electoratului”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat marți dimineață dacă aceste îngrijorări sunt justificate, președintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că nu. El s-a arătat surprins de declarația președintelui Senatului. „Eu știu că domnul Tăriceanu a făcut o declarație în timpul zilei că nu e preocupat de pierderea majorității”, a arătat Dragnea.

„Nu, majoritatea nu se va pierde”, a conchis președintele PSD.

Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu și secretarul general Marian Neacșu au fost excluși luni din partid. Decizia a fost luată cu o largă majoritate, în cadrul Comitetului Executiv Național.

Șeful PSD spune că decizia excluderilor a fost extrem de neplăcută, dar necesară și justificată.

Urmăriți AICI filmul evenimentelor de luni, de la Palatul Parlamentului

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite