Tăriceanu: Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din vot

13 martie 2017, 12:28

Liviu Dragnea despre motivarea CCR după #OUG13: Motivarea stabileşte o delimitare între oportunitate şi legalitate

„Din păcate, de mai bine de 3 luni avem o anumită instabilitate politică fără precedent, prin proximitatea, sau prin raportarea la alegerile din decembrie şi la rezultatul clar al acestora”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat şi ne îndepărtează de la lucrul care mie mi se pare că este esenţial – şi anume dezbaterea despre priorităţile economice, sociale şi de politică externă în contextul discuţiilor de la Consiliul European recent încheiat pe care România sigur că ar trebui să le facă”, a adăugat preşedintele Senatului.

„Eu am crezut, vă spun poate cu oarecare naivitate, că democraţia şi respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor au fost un bun câştigat definitiv după căderea comunismului în 1989. Din păcate, astăzi suntem în situaţia să folosim o mare parte a energiilor noastre, a resurselor de timp pentru a recâştiga un teren care părea sigur. Spun aceste lucruri şi pentru că ştiu de la dvs. că multe proiecte din plan local sunt blocate din cauza instituţiilor de forţă„, a insistat Călin Popescu Tăriceanu.

„Obiectivul nostru comun este dezvoltarea României în ciuda frânei puse de instituţiile de forţă. Vă spun deschis – românii nu vor găsi scuze dacă proiectele de dezvoltare locală nu vor fi puse în practică, după cum nu vor găsi scuze nici Guvernului dacă rămâne blocat în acest joc politic care este făcut de anumite instituţii din România şi anumite autorităţi. Ştiu că se tot vorbeşte în ultima perioadă despre aproape un fel de prigoană pornită împotriva primarilor, că sunt situaţii în care primarii nu au curaj să semneze documente de frică să nu ajungă pe mâna procurorilor. Vreau să vă rog ceva. Dacă vă simţiţi hăituiţi, dacă nu vă puteţi face treaba aşa cum trebuie, dacă se fac presiuni asupra dvs., atunci ieşiţi şi spuneţi public aceste lucruri. Dacă nu, atunci treceţi la treabă„, a conchis Tăriceanu.

VEZI şi CCR a admis sesizarea lui Tăriceanu privind un conflict instituţional. Dorneanu: Considerăm că s-a perturbat buna activitate a Guvernului

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite