Tăriceanu, la TVR: M-am interesat – nu există pe ordinea de zi nicio ordonanță de urgență pentru modificarea Legilor Justiției

17 iulie 2018, 09:51

Vreau să fiu foarte clar, m-am interesat – nu este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Au fost zvonuri, am văzut colegii dvs. jurnaliști acreditați la Parlament care întrebau:”Aveți informații că va fi mâine pe ordinea de zi?” Nu este pe nicio ordine de zi. „Dar de ce se tine marți și nu joi?” m-au întrebat. Pentru că este o altă ordonanță pe mediu care trebuie să pună în acord directiva europeană cu legislația noastră. Există un termen și acesta este motivul pentru care s-a decalat, a explicat Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai spus că unele opinii ale Comisie de la Veneția sunt politice și țin de oportunitate.

Tăriceanu a subliniat și că președintele țării nu a fost eliminat din procedura de numire a procurorilor șefi, o temă pe care insistă experții Comisiei de la Veneția.

Am discutat cu ministrul Justiției și, din discuția pe care am avut-o, și părerea domniei sale și părerea mea este următoarea: recomandările Comisiei de la Veneția trebuie analizate cu atenție. Interesul nostru este să convingem Comisia de la Veneția că modificările pe care le-am adoptat sunt justificate, argumentate, filtrate de CCR. Adică, funcționăm pe deplin după regulile unui stat de drept, a spus președintele Senatului.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă