Târgurile de Paşte au fost atracţia acestui weerkend. Sute de meşteşugari din toate colţurile ţăriii şi-au expus lucrările şi au oferit, pe viu, lecţii despre tradiţii tuturor celor care au fost curioși să le afle..
"Uite, eu aici încondeiez un ou. Ştii ce este acest instrument? Este o chişiţă." Este tradiţia despre care au învăţat toţi cei care au trecut în acest weekend pe la Muzeul Ţăranului Român.
Ceramica de Horezu, covoarele ţesute manual din lână şi obiectele sculptate în lemn au atras mii de persoane care au venit nu doar să cumpere cadouri pentru cei dragi, ci şi să descopere tradiţiile chiar de la meşteşugari.
Produsele tradiționale și obiectele de artizanat i-au încântat și pe cei care au ieşit la plimbare în Parcul Regele Mihai I.
Printre vizitatorii târgului de Paşte organizat în cel mai mare parc din Bucureşti s-a numărat şi edilul capitalei, Nicuşor Dan: Am venit să vizitez târgul de Paşti. Să vedem cum arată şi dacă ne place ceva să cumpărăm. Sunt producători tradiţionali. Sunt lucruri interesante pe care le vedem la fiecare târg.
Pentru meşteşugari astfel de târguri sunt locuri unde pot să menţină vie tradiţia.
Atmosfera de sărbătoare a fost şi la unul din târgurile organizate la Craiova, unde vizitatorii au putut alege lumânări parfumate, jucării pentru copii, decorațiuni pentru casă ori produse naturiste.
În fiecare articol expus se vede pasiunea artizanilor.
Astfel de târguri sunt organizate în mai toate oraşele ţării şi pot fi vizitate inclusiv până în a doua zi de Paşte.