Târgurile de Crăciun iau startul în weekend. Românii, în așteptarea luminițelor, dar și a mirosului de scorţişoară, turtă dulce și vin fiert

8 noiembrie 2022, 19:58

Pregătirile sunt pe final în Bănie, pentru că mai sunt doar trei zile până la deschiderea Târgului de Crăciun. Startul va fi dat de câțiva dintre cei mai îndrăgiți artișți din România.

În Craiova, vizitatorii vor descoperi căsuțe de poveste unicat, un brad înalt de peste 20 de metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase, dar și un patinoar de 700 de metri pătrați, toate își așteaptă oaspeții la deschiderea târgului, de vineri.

”Vin ultimele figurine luminoase, care trebuie amplasate, se fac ultimele pregătiri la căsuțe, se racordează la curent”, ne prezintă situația Maria Andronache, șef Serviciu Imagine Primăria Craiova.

Anul trecut, Craiova s-a clasat pe locul șase, în topul european al celor mai frumoase târguri de Crăciun. Și anul acesta cei mici vor fi răsfățați cu surprize.

Spiritul Sărbătorilor de iarnă își face deja simțită prezența și la Sibiu. Târgul se va deschide tot în acest week-end.

Ajuns la ceea de-a 15 a ediție, Târgul de Crăciun de la Sibiu atrage anual zeci de mii de turiști. Anul acesta, organizatorii se așteaptă ca numărul turiștilor să treacă de 100 de mii.

În Piața Mare din Sibiu a fost deja instalat bradul artificial, de 11 tone și 24 de metri înălțime și cu mii de globuri.

Vom avea atracții atât pentru turiști, cât și pentru localnici, în primul rând pentru familiile cu copii: Roata, patinoarul, trenulețul lui Moș Crăciun”, ne-a spus  Corina Olteanu, responsabil relații publice Târgul de Crăciun Sibiu.

În Brașov, autoritățile au decis să deschidă Târgul de Crăciun, de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. Și va fi păstrat până după Anul Nou. Anul acesta este încurajată prezența producătorilor care folosesc ingrediente naturale.

”Vom avea 40 de căsuțe în Piață Sfatului și avem deja peste 100 de cereri pentru a le ocupa, urmând ca pe 17 noiembrie să anunțăm rezultatele finale”, anunță Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului.

La finalul lunii se deschide și târgul din Cluj Napoca, unde organizatorii ar vrea să renunțe însă la patinoar, pentru a face economii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă