Târgul de Ignat, atracția Sibiului. Sute de vizitatori au gustat produsele tradiționale la festivalul gastronomic

Șorici proaspăt pârlit, jumări, pomana porcului cu mămăliguță și murături, caltaboși și cârnați. Toate lângă un păhărel de țuică fiartă.  Așa sunt omeniți turiștii la târgul de Ignat din curtea Muzeului Astra Sibiu. Cei care au fost cuceriți de gusturile de odinioară au luat mâncare și la pachet.

17 Decembrie 2018, 09:49 (actualizat 17 Decembrie 2018, 10:36) |
Pomana porcului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Paie, un arzător și țuică pentru cinstirea măcelarilor. Sunt ingrediente obligatorii. Odată ce porcul e pârlit, frecat bine cu sare, curățat și spălat cu apă caldă, șoriciul fraged ajunge pe farfuriile oaspeților. Străinii care au descoperit pentru prima dată tradițiile românești au fost impresionați.

Gustul amintirilor din copilărie i-a învăluit și pe ceilalți vizitatori din muzeu.

La câțiva pași mai încolo, tocăniță de porc și mămăligă fierbeau molcom la foc de lemne. După două ore, gustul a fost pe măsura așteptării.

Vizitatorii Târgului de Ignat de la Sibiu pot cumpăra pentru masa de sărbători nu doar carnați, caltaboși, jumări sau toba ci și plăcinte sau cozonaci tradiționali. În plus se pot bucura pe deplin de tradițiile românești într-o atmosferă autentică de Crăciun.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI