Târgul de Crăciun din Londra a fost deschis într-o atmosferă de basm. Intrarea este liberă, iar turiștii l-au luat cu asalt

10 noiembrie 2022, 18:06

Fără bilet de intrare sau zone aglomerate, Târgul de Crăciun din cartierul Covent Garden, în inima Londrei, e deschis de numai câteva zile. A devenit rapid un adevărat magnet pentru turiști din toată lumea. Decorul magic, ce pare desprins din basmul Spărgătorul de Nuci, a transformat total clădirea fostei piețe de fructe și legume. Incinta e veche de 300 de ani.

Întreaga zonă pare un platou de filmare pentru o pelicula de Crăciun. De la brazii îmbrăcăți în lumină, la fundele roșîi, pentru fiecare element decorativ e nevoie de acceptul unui peisagist. Nimeni nu își poate amenja standul cum vrea, ci după reguli clare.

Primul lucru pe care îl simți, în momentul în care ajungi aici la Târgu de Crăciun, amenajat la Covent Garden, este că îți dorești să vezi totul. Sunt culori spectaculoase, lumini colorate, iar după o plimbare în partea de sus, turiștii merg la un nivel inferior și mănâncă de obicei fish and chips. Adică un preparat care se servește de cele mai multe ori în restaurantele de aici, din Londra, relatează reporterul TVR INFO Vlad Ungar.

Turiștii veniți din zone fdiferite ale lumii dansează împreună în jurul bradului ca să se încălzească.

La fel că în București și la Londra oamenii vin la târgul de Crăciun că să bea un pahar de vin cu cei dragi, doar că standurile sunt extrem de frumos amenajate.

Târgul de Crăciun din Londra este pe lista celor mai frumoase locuri din Europa ce trebuie vizitate în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă