Târgul de carte de la Leipzig, anulat din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Potrivit autorităților, fiecare participant trebuia să dea o dovadă scrisă că nu provenea dintr-o zonă de risc

Târgul de carte de la Leipzig anulat
Târgul de carte de la Leipzig anulat
3 martie 2020, 21:17

„Cu mare durere şi profund regret trebuie să anunţăm azi (marți – n.r.) că ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Leipzig (…) nu va avea loc”, se arată în mesajul semnat de directorul manifestării, Oliver Zille, şi de coordonatoarea echipei de management a târgului, Kerstin Heydecke.

Organizatorii au explicat faptul că decizia a fost luată de grupul Leipziger Messe şi de municipalitate după consultări cu organismele abilitate.

Oficiul de Sănătate Publică din Leipzig a hotărât să respecte măsurile impuse de Ministerul Federal al Sănătăţii şi de Ministerul Economiei, potrivit cărora trebuie să poată fi garantată posibilitatea urmăririi contactelor pe care participanţii le au în timpul evenimentului.

„Directiva preciza că fiecare participant la târg trebuie să furnizeze o dovadă scrisă, care să ateste că nu provine dintr-o zonă de risc şi că nu a avut contacte cu persoane provenite din asemenea zone”, arată organizatorii.

Ţinând cont de faptul că erau aşteptaţi aproximativ 2.500 de expozanţi şi aproximativ 280.000 de vizitatori, organizatorii au considerat că riscul era prea mare.

Târgul de carte de la Leipzig a avut în 2019 nu mai puţin de 286.000 de vizitatori, potrivit organizatorilor.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite