Târg de turtă dulce la Sebeș. Zeci de copii au gătit alături de părinți în scop caritabil

10 decembrie 2022, 16:45

În formă de căsuță, Moș Crăciun sau ren mii de bucățele de turtă dulce au fost preparate de copiii din Sebeş pentru târgul devenit o tradiție. Desertul a fost făcut după rețeta păstrată de la etnicii germani din regiune.

Particip de 5 ani. Decorez căsuțe. Asta brodată îmi ia cam 3 ore. Mă bucur că particip, pentru că banii merg spre cauze nobile”, susține o localnică.

Toți banii merge pentru două cauze. Avem 30 de copii pentru care gătim masa de Crăciun și restul vor merge la Hospice Sibiu. Împreună putem să facem mai multe fapte bune decât în timpul anului”, ne-a declarat Ana Maria Dahinten – organizator.

Căsuțele din turtă dulce s-au vândut primele, într-un timp record.

Târgul a devenit renumit în toată regiunea. Farmecul micului burg săsesc atrage și cumpărători din Cluj-Napoca sau Timișoara.

În Sebeș trăia o comunitate importantă de etnci germani. Când s-au deschis granițele și oamenii au fost liberi să plece din Mühlbach, cum numeau orașul, au emigrat în masă în Germania. Doar câteva zeci de sași mai trăiesc aici și ne amintesc de comunitatea prosperă de odinioară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite