Târg de turism blocat la Madrid, din cauza grevei taximetriștilor

24 ianuarie 2019, 21:53

Polițiștii spanioli au fost nevoiți să desfășoare un dispozitiv de securitate în adevăratul sens al cuvântului, ca să controleze protestul organizat de taximetriști la Madrid.

Îmbrăcați cu veste galbene, aceștia s-au concentrat la intrarea în sediul complexului care găzduiește Târgul de turism de la Madrid și care a fost inaugurat de Regele Felipe al VI lea și Regina Letiția.

Greva taximetristilor i-a obligat pe mulți participanți să caute alte soluții transport.

Joaquin Camacho, primarul orașului Loja: „Am venit cu metroul, au fost suplimentate garniturile, ca urmare a acestui eveniment. Suntem foarte încântaţi să promovăm oraşul nostru. Sperăm ca acest protest să nu afecteze turismul nostru şi renumele evenimentului”.

Taximetriștii spanioli protestează față de lipsa de reglementare a serviciilor de transport cu mașini închiriate cu șofer, de tip Uber sau Cabify, și nu sunt semne că vor suspenda protestele.

Nathali, delegat din Mexic: „A fost foarte dificil să ajung aici de la aeroport. Aşadar, vii tocmai din Mexic şi asta primeşti”.

Ca să pună capăt conflictului, autoritățile din Barcelona au decis să impună restricții importante serviciilor alternative taxiului, iar Uber și Cabify au anunțat că se vor retrage dacă acestea se vor pune în aplicare.

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite