Târg de Crăciun în Piața Universității din Bucureşti: acces cu bilet și mască de protecție, doar pentru vaccinații anti Covid și cei care au trecut prin boală

Bucureștiul va avea târg de Crăciun, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, în perioada 26 noiembrie - 26 decembrie, anunță Primăria Capitalei.

12 Noiembrie 2021, 19:27 (actualizat 12 Noiembrie 2021, 20:02) Știrile TVR |
Bucharest Christmas Market / FOTO: pmb.ro

Bradul, cu o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate.

Iar Moş Crăciun şi elfii săi vor sosi în târg pe 17 decembrie, să asculte dorinţele celor mici.

Vizitatorii vor putea cumpăra de la produse artizanale, decoraţiuni şi ornamente până cozonaci, prăjituri, turta dulce, băuturi sau gustări calde.

Pentru "o gestionare adecvată a numărului de vizitatori", accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit.

Accesul participanţilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spaţiului de desfăşurare a evenimentului şi este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

Sunt exceptaţi de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană majoră care se află în una dintre situaţiile anterioare.

Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat.

Organizatorii au obligaţia de a scana codul QR fără a reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie. Excepţie vor face copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

La intrare, toţi participanţii vor trece printr-un triaj observaţional/ termoscanare.

Evenimentul este organizat prin CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI