Tanczos Barna participă la o şedinţă de lucru privind evoluţia fenomenelor hidro-meteo

Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor Barna Tanczos
Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor Barna Tanczos
12 iunie 2023, 19:50

Şedinţa are loc în contextul avertizărilor meteorologice de Cod galben, Cod portocaliu şi Cod roşu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, dar şi a avertizării hidrologice realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pentru judeţele din sud-vestul ţării.

Citește și: Cod roșu de inundații pe râuri din județele Dolj, Mehedinți, Caraș Severin, Gorj și Vâlcea, până marți, 13 iunie, coduri portocaliu și galben în alte bazine hidrografice

„În urma discuţiilor de azi dimineaţă din cadrul şedinţei comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă, formaţiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenţie imediată, acolo unde situaţia impune. Cursurile de apă sunt monitorizate în permanenţă, iar 300 de utilajele şi vehicule de intervenţie, cat şi peste 550 de persoane, personal operativ disponibil, sunt gata de acţiune unde este necesar”, a subliniat ministrul Tanczos Barna într-un comunicat.

Alături de ministrul Mediului, la şedinţa de lucru vor participa autorităţile locale, IGSU, reprezentanţii Administraţiilor Bazinale de Apă, pentru coordonarea eficientă şi rapidă a intervenţiilor pentru protejarea vieţii oamenilor şi a bunurilor lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite