Tancuri în porumb. Militarii au confundat terenurile agricole ale fermierilor cu poligonul. Armata SUA își cere scuze

Mai multe tancuri care participau la un exercițiu militar în apropiere de Fetești au confundat terenurile agricole ale fermierilor cu poligonul. Armata SUA spune că regretă incidentul de joi, când militari americani au traversat, în cadrul exerciţiului Saber Guardian, cu tehnică de luptă blindată o zonă agricolă în zona Insulei Ialomiţei şi au produs pagube, menţionând că cei afectaţi vor fi recompensaţi respectând procedurile.

21 Iunie 2019, 09:28 (actualizat 21 Iunie 2019, 17:29) Știrile TVR |
Cu tancurile în lanurile de proumb
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

UPDATE „Armata Statelor Unite ale Americii îşi exprimă deplinul respect faţă de poporul român şi regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident. Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente şi ne vom asigura că cei afectaţi vor fi compensaţi respectând cu exactitate aceste proceduri. Colaborăm îndeaproape cu autorităţile militare şi civile din România pentru investigarea acestui incident şi pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta. Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 2019, exerciţiu condus împreună cu Comandamentul Forţelor Întrunite din România”, se arată într-un comunicat al Forţelor Terestre Americane în Europa şi transmis presei de Ministerul Apărării.

 

În loc de tractoare, fermierii s-au trezit că lanurile de porumb și floarea-soarelui sunt brăzdate de tancuri care au semănat panică printre cei din zonă, pentru că militarii au tras și cu gloanțe oarbe în timpul exercițiului.

Martorii spun că până și angajații de la stația de taxare de la Fetești s-au speriat și au luat-o la fugă.

Oficialii Armatei Române au explicat că totul s-a întâmplat din pricina unor coordonate transmise greșit, iar militarii și tancurile fac parte dintr-un amplu exercițiu militar al NATO.

Fermierii păgubiți au fost deja contactați de MAPN, care va plăti daunele provocate de tancuri.

Dar trebuie să vedem și partea bună a lucrurilor: dacă ne declară vreo țară război și ne atacă lanurile de porumb, suntem în siguranță.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI