Tânărul român ucis într-unul dintre atacurile armate din Germania, rudă cu primarul din Singureni. Mii de germani s-au recules la locul crimei

21 februarie 2020, 12:08

Este doliu în Singureni, acolo unde a copilărit Viorel, tânărul de numai 23 de ani care plecase la muncă în Germania pentru o viață mai bună și care și-a găsit sfârșitul tragic în atacul armat din Germania. Rudele tânărului sunt împietrite de durere și au numai cuvinte de laudă la adresa tânărului.

Rasismul și fascismul ucid oriunde în lume. Cu acest mesaj mii de oameni s-au adunat în orașul german Hanau, unde a avut loc atacul.

Au venit cu flori și lumânări pentru a se reculege. Pe lângă oficiali locali la priveghi a participat și președintele Germaniei.

Atacul a avut loc miercuri seară în jurul orei 22. Atacatorul a împușcat mai multe persoane într-un bar unde se fumează narghilea și frecventat de membrii comunității turce.

A plecat apoi într-o altă parte a orașului unde a împușcat o persoana într-o mașina și apoi a deschis focul într-un alt bar. Victima din mașina era tânărul român. Cel puțin 6 persoane au fost rănite în atacuri.

Atacatorul, un german de 43 de ani, a fost găsit mort, acasă, împreună cu mama lui, amândoi împușcați.

Este descris de autorități ca un om cu idei profund rasiste și înainte de atacuri a publicat online un manifest xenofob.

Mii de germani s-au adunat și în fața Parlamentului de la Berlin pentru a condamna atacurile și a cere guvernului acțiuni mai ferme împotriva extremismului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite