Tânărul ars în incendiul din Piatra Neamţ a murit într-o clinică din Belgia. Sorina Pintea: Sunt sigură că s-a făcut tot ce s-a putut

8 noiembrie 2018, 17:41

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că este sigură că s-a făcut tot ce s-a putut în acest caz.

Întrebată dacă vede moartea tânărului ca pe un eşec al sistemului sanitar românesc, ea a răspuns: „Nu neapărat, pentru că starea lui era foarte gravă. Eu sunt sigură că s-a făcut tot ce s-a putut, inclusiv transferul s-a făcut în momentul potrivit, în momentul în care medicii din Belgia şi-au dat acordul. Din păcate, el a avut arsuri pe o suprafaţă mare a corpului, starea lui era destul de gravă în momentul în care a fost transportat. A ajuns acolo. Am ţinut în permanenţă legătura cu medicul de acolo care l-a tratat, el fiind de origine română”.

Îl chema Gabriel, azi era şi ziua lui. N-a mai rezistat. Arsura a fost importantă, profundă … transportul, intervenţiile, infecţia, şocul hipovolemic. Am făcut tot ce e omeneşte posibil, dar n-a fost suficient. Încă o dată, păcat, păcat, păcat!” – medicul român care l-a operat în Belgia, dr. Ciprian Isacu.

Românul a fost transferat joia trecută într-o clinică de lângă Bruxelles pentru că în ţară nu exista niciun pat liber pentru pacienţii cu arsuri grave.

România are în momentul de faţă doar 11 paturi pentru marii arşi.

Bărbatul a suferit o primă intervenție la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. De acolo a fost urcat într-o aeronavă MApN care l-a transportat în Belgia, cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului.

Explozia de săptămâna trecută de la blocul de locuinţe din Piatra-Neamţ, care a fost urmată de un incendiu puternic, a fost cauzată de o acumulare de gaze.

Deflagraţia urmată de incendiu a făcut trei victime, între care un tânăr de 28 ani – proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia – cu arsuri pe circa 70 la sută din suprafaţa corporală, de gradele doi şi trei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor