Tânără suspectă de Covid, luată cu ambulanța de pe plajă. A acuzat simptome specifice infectării cu noul coronavirus: febră, greață, pierderea gustului și a mirosului

18 august 2020, 19:00

Tinerei i s-a făcut rău şi, din cauza simptomelor pe care le acuza, echipajul SMURD a dus-o de urgenţă la spital. De altfel, autorităţile sanitare avertizează că un număr mare de îmbolnăviri provine de pe litoral. iar tinerii asimptomatici răspândesc virusul, fără să îşi dea seama.

Astăzi, bilanţul infectărilor la noi în ţară a depăşit 72 de mii de cazuri. Numai de ieri până azi au fost raportate peste o mie de infectări şi 45 de decese.

Tânăra din Suceava a mers dimineața pe plaja din Eforie Nord, dar în scurt timp a început să se simtă rău. A acuzat simptome specifice infectării cu noul coronavirus: febră, greață, pierderea gustului și a mirosului.

Prietenii au sunat la 112, iar în scurt timp un echipaj SMURD specializat în preluarea cazurilor suspecte de COVID-19 a preluat-o pe tânără și a transportat-o la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța pentru investigații.

Dacă testele vor dovedi că tânăra este infectată cu noul coronavirus, DSP Constanța va declanșa o anchetă epidemiologică pentru a stabili persoanele cu care a intrat în contact.

Oficialii de la Sănătate susțin că multe îmbolnăviri au ca sursă litoralul, iar numărul tinerilor infectați este în creștere. 1014 cazuri noi de COVID- 19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de săptămână trecută, dar și 45 de decese. Iar aproape 480 de pacienți au nevoie de terapie intensivă. În București, Vaslui și Prahova s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri. De ieri până azi au fost făcute aproape 21.300 de teste.

“Am văzut o a doua cocoașă sau a doua fază a primului val pandemic care a fost mai agresiv decât primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem o adresabilitate la unitățile de primiri urgențe și o încărcare pe Terapie Intensivă. Avem două surse: turismul și activitatea economică, dar respectând niște reguli putem limita această transmitere și putem avea o scădere a numărului de cazuri”, a precizat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Și experții Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția că tinerii sunt principali vectori de răspândire a bolii.

Dr Takeshi Kasai, director regional OMS: “Pandemia s-a schimbat. Persoane de 20, 30 sau 40 de ani sunt acum motorul răspândirii. Mulţi nici nu ştiu că sunt infectaţi pentru că au simptome uşoare sau chiar deloc. Aşa că fără să ştie transmit şi altora virusul”.

Până acum, în România au fost raportate peste 72.000 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite