Tânăr infectat cu coronavirus și salvat de medici, mort după ce a cerut să fie externat pe proprie răspundere

7 septembrie 2021, 19:27

Trei săptămâni a stat acest bărbat la terapie intensivă, la spitalul Victor Babeș din Timișoara. S-a infectat în vacanță dar nu credea că virusul poate fi atât de periculos. Nu era vaccinat și a stat acasă până când nu a mai putut respira. Având 34 de ani, fără alte probleme, medicii au reușit să îl salveze și atunci a înțeles rolul imunizării.

Am crezut că o să mor în fiecare zi. N-am considerat că o să fac o formă atât de gravă, încât să îmi pună viața în pericol și să fiu atât de distrus. Am văzut acum, pe propria piele că e mai bine să te vaccinezi decât să faci o formă atât de gravă” , declara bărbatul în 31 august.

Imediat ce a început să se simtă mai bine a cerut să plece acasă. Medicii i-au recomandat să mai stea cel puțin 10 zile pentru ca plămânii să-și revină, dar nu i-a ascultat și nici nu a rămas acasă să urmeze tratamentul prescris.

Managerul spitalul Victor Babeș Timișoara, Cristian Oancea: A cerut externarea împotriva recomandărilor medicilor, spunând că se duce acasă în Timișoara. Nu știm din ce motiv a mers cu mașina, la 60 de km de Timișoara. Probabail din cauza poziției în mașină a făcut embolie pulmonară, asta credem noi, și a decedat. Ambulanța a venit, dar nu a mai putut face nimic.

Medicii spun că acest val al pandemiei este al celor nevaccinați și care nu cred nici în virus, nici în tratamentele prescrise.

5 milioane 300 de mii de persoane s-au vaccinat până acum în România, adică puțin peste 27% din populație. În majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, 70% dintre adulți s-au imunizat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite