UPDATE Şoferul care a provocat accidentul din Botoşani era beat şi nu avea permis

Spitalul de Urgență
Spitalul de Urgență
12 iunie 2022, 09:40

ACTUALIZARE: Şoferul care a provocat un accident în localitatea Tudora, în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, imediat după producerea accidentului, şoferul în vârstă de 36 de ani, dar şi un alt pasager, minor, au părăsit locul accidentului, fiind identificaţi ulterior de poliţişti.

„Din verificări, a reieşit faptul că un tânăr de 36 de ani, din comuna Tudora, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul judeţean DJ 208 I, dinspre localitatea Joldeşti înspre centrul localităţii Tudora, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului, unul dintre pasageri a fost proiectat în afara autoturismului, iar conducătorul auto şi cu un alt pasager, minor, au părăsit locul producerii accidentului, fiind identificaţi, în scurt timp, de către poliţişti”, a precizat Nenişcu.

Şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0, 42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii îl cercetează acum pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

_________________________________________________________________

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat, duminică dimineaţă, că un tânăr de 25 de ani, implicat în accidentul de la Tudora, a fost găsit în stare de inconştienţă.

Potrivit poliţiştilor, autoturismul în care se afla tânărul s-a izbit de un cap de pod, iar în urma impactului, maşina s-a răsturnat pe cupolă, scrie Agerpres.

„Cel care a cerut sprijinul autorităţilor prin apel la 112 a precizat că sunt trei victime, toate ieşite din autoturism. La faţa locului au ajuns două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi ambulanţa de terapie intensivă mobilă SMURD, dar şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, au precizat oficialii ISU Botoşani.

La locul accidentului a fost găsită o singură victimă, un tânăr de 25 ani, care era inconştient. A fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD şi transportat la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite