Talibanii interzic difuzarea serviciului afgan al Radio Europa Liberă

Talibani Afganistan
Talibani Afganistan
2 decembrie 2022, 08:46

Azadi, care înseamnă „libertate”, emitea în dari şi paştună şi era parţial dedicat programelor educaţionale pentru fetele afgane care nu mai au dreptul să meargă la şcoală de când talibanii au preluat puterea anul trecut.

Un oficial al Ministerului taliban al Informaţiei, Abdul Haq Hammad, a scris pe Twitter că Azadi, fostul Radio Free Afghanistan, a fost eliminat pentru „nerespectarea principiilor jurnalistice şi (pentru) acoperirea sa unilaterală”.

Radio Europa Liberă/Radio Liberty, finanţat de Congresul SUA, dar independent din punct de vedere editorial, a confirmat interdicţia şi a subliniat că este în căutarea unor soluţii pentru a emite din nou pentru afgani.

„Azadi este un colac de salvare pentru zeci de milioane de afgani, ceea ce face decizia talibanilor cu atât mai tragică”, a declarat preşedintele postului de radio Jamie Fly într-un comunicat.

Azadi şi-a închis deja biroul din Afganistan după ce talibanii au revenit la putere în august 2021, în urma retragerii forţelor americane.

Regimul taliban de la Kabul a impus o interpretare ultra-riguroasă a islamului şi a introdus treptat reguli din ce în ce mai stricte, precum închiderea şcolilor secundare pentru fete.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Raport ONU | Situația din Afganistan, din ce în ce mai complicată