Tal Chaimi, israelianul care avea și cetățenie română, a fost declarat decedat. Despre el se credea că este ostatic în Gaza, dar ar fi fost ucis în atacul Hamas din 7 octombrie

Tal Chaimi ucis de teroriștii Hamas
Tal Chaimi ucis de teroriștii Hamas
13 decembrie 2023, 21:14 (actualizat 14 decembrie 2023, 00:22)

Cu puțin peste o oră în urmă, familia Chaimi a fost informată despre uciderea lui Tal, să se odihnească în pace, în timpul atacurilor din 7 octombrie. Tal (41) a fost nepotul fondatorilor kiibbutzului Nir Yitzhak. El era legat în fiecare fibră a sufletului său de kibbutz și era unul dintre stâlpii comunității.

Familia și prietenii lui povestesc că el a fost întotdeauna primul care a ajutat, a dat o mână de ajutor și a adus calm și siguranță tuturor celor din jur. Cu doar trei luni în urmă, Tal și-a pierdut mama, după o boală grea.

Tal își lasă în urmă soția, Ella, trei copii – gemeni de 9 ani și un fiu de 6 ani, tatăl său Zohar și sora lui Or”, au comunicat conducătorii kibbutzului Nir Yitzhak și purtătorul de cuvânt al Forumului Familiilor dispărute.

Tal Chaimi era inginer mecanic la o fabrică în Israel. Casa le-a fost distrusă, iar copiii nu mai pot merge la școală.

Bunicii lui Tal sunt din Iași. El, soția și copiii nu au fost niciodată în România. Dar Ella a declarat, la prima sa vizită în România, că spera să reîntregească familia, iar copiii, care sunt și cetățeni români, să își cunoască rădăcinile. În octombrie, soția lui a venit în țară ca să ceară guvernului de la București să se implice pentru eliberarea soțului său.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite