„Tal, fii puternic, te iubim, ne e dor de tine şi ne rugăm să fim din nou împreună”. Soția israelianului cu cetățenie română răpit de Hamas cere ajutorul autorităților de la București

30 octombrie 2023, 12:25

Soţia israelianului cu cetăţenie română răpit de Hamas cere sprijin autorităţilor de la Bucureşti, să afle dacă soţul ei mai este în viaţă. Ella Chaimi, soţia lui Tal, a venit în România să vorbească despre drama familiei sale în speranţa că un miracol se poate întâmpla. Femeia s-a întâlnit cu parlamentari şi diplomaţi români. Face acest apel în numele Constituţiei României, care prevede obligaţia Statului român de a-şi proteja cetăţenii.

Sosită de câteva ore la București, Ella Chaimi a avut o întâlnire cu membrii comisiei de politică Externă din Senat. I-a stat alături ambasadorul Israelului la București. Într-o discuție cu ușile închise, Ella a cerut ajutorul autorităților române, invocând Constituția.

Autoritățile române și-au reafirmat sprijinul pentru fiecare cetățean român.

Ella Chaimi a ajuns în România duminică seara. A povestit că nu mai știe nimic despre soțul său din acea dimineață de 7 octombrie, când Tal și-a dus familia în adăpost. Ella și cei trei copii își pun speranțele că autoritățile române îl vor găsi pe „tata”.

Ella Chaimi: Tal este cetăţean român, familia lui e din România, atât din partea mamei, cât şi a tatălui. Rădăcinile noastre sunt în România

Ella, soţia românului dispărut în Fâşia Gaza: „Buna seara, România. Vă mulțumesc din suflet că sunteți aici. (…) Contează enorm pentru mine, pentru familia mea și pentru întreaga lume.”

 

 

Cu vocea tremurând şi vorbind în limba română. Aşa şi-a început mesajul Ella Chaimi, soţia românului răpit de Hamas. A venit în România să ceară ajutor, să afle informaţii despre soţul ei.

Tal are 41 de ani, iar din dimineaţa de 7 octombrie, de când şi-a lăsat familia în siguranţă într-un adăpost, nimeni nu mai ştie nimic despre el.

Cele 20 de ore pe care Ella le-a petrecut în adăpost în acea zi, alături de cei 3 copii, nu vrea să şi le mai amintească. Astfel că şi-a lăsat copiii în Israel şi a sosit în România, în speranță că va afla vești despre soțul ei.

Ella, soţia românului dispărut în Fâşia Gaza:Tal este cetăţean român, familia lui e din România, atât din partea mamei, cât şi a tatălui. Rădăcinile noastre sunt în România.

Dacă din Israel nu a reușit să afle nimic, Ella speră că întâlnirile pe care le va avea la Ministerul Afacerilor Externe, în Parlament, sau cu premierul Marcel Ciolacu o vor ajuta să se întoarcă acasă cu o veste bună pentru copiii ei.

Tal, fii puternic, te iubim, ne e dor de tine şi ne rugăm să fim din nou împreună. (…) Dacă e în viaţă, nu ştie că suntem bine. Ultima lucru pe care îl ştia despre noi era că la noi în sat erau terorişti. Vreau doar să îi spun: Tal, suntem în siguranţă. Şi eu, şi copiii noştri minunaţi, suntem ok, suntem bine, suntem în viaţă„, a transmis Ella.

Numărul persoanelor răpite de Hamas se ridică acum la 239.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite