Taiwanul interzice timp de o lună intrarea cetăţenilor străini, îngrijorat de înmulţirea infectărilor cu coronavirus

Taiwan coronavirus
Taiwan coronavirus
17 mai 2021, 13:36

Măsura va fi în vigoare până la data de 18 iunie, a declarat luni ministrul sănătăţii, Chen Shih-chung, într-o conferinţă de presă.

Luni, numărul de cazuri cu transmitere locală a înregistrat o creştere bruscă de la precedentul record zilnic de duminică, de 206 infectări, declanşând noi îngrijorări cu privire la evoluţia epidemiei în Taiwan.

Sursele de infectare a zeci de pacienţi cu COVID-19 au rămas neidentificate, conform Centrului de comandă împotriva epidemiei (CECC).

Taiwan, care a ţinut bine sub control epidemia anul trecut, se confruntă cu noi cazuri de ordinul sutelor începând de sâmbătă, când a înăsprit măsurile de prevenţie în zona metropolitană Taipei pentru două săptămâni.

Până luni, Taiwan, o insulă cu 23,6 milioane de locuitori, a confirmat un total de doar 2.017 de cazuri pe tot parcursul pandemiei, inclusiv 883 de cazuri cu transmitere locală, şi 12 decese, potrivit CECC.

Spre a reduce riscul de transmitere, toţi copiii, începând de la preşcolari şi până la liceeni, vor rămâne să înveţe de acasă începând de marţi şi până la 28 mai.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă