Taiwanul anunță primul deces de COVID-19 după opt luni, un caz cu transmitere locală

30 ianuarie 2021, 12:25

O femeie în vârstă de 80 de ani cu comorbidităţi a murit după ce a fost infectată cu coronavirus, a declarat ministrul sănătăţii Chen Shih-chung.

Taiwanul a luat măsuri timpurii şi eficiente pentru a controla virusul, cu marea majoritate a celor 909 cazuri confirmate la persoane care s-au infectat cu COVID-19 în străinătate. Noul focar a infectat 19 persoane de la începutul lunii, concentrat asupra unui spital din
oraşul nordic Taoyuan.

Chen, raportând patru noi cazuri dintr-un grup având legătură cu un spital, a anunţat moartea, ridicând la opt numărul total de decese în Taiwan din cauza pandemiei.

El a spus că femeia, care avea antecedente de probleme la rinichi şi diabet, a murit vineri noapte după ce a dezvoltat simptome inclusiv febră mare şi ulterior testată pozitiv pentru
COVID-19.

Femeia locuia în aceeaşi gospodărie cu o asistentă ce lucra la spital şi a fost infectată acolo, potrivit lui Chen.

Guvernul a instituit măsuri pentru controlul focarului din spital, inclusiv plasarea a peste 4.000 de persoane în carantină şi anularea evenimentelor publice la scară largă înainte de vacanţa de o săptămână prilejuită de Anul Nou Lunar în februarie.

Numărul cazurilor în Taiwan rămâne scăzut în comparaţie cu multe ţări din întreaga lume, cu 78 de persoane fiind acum tratate în spital. Taiwanul are atât de puţine cazuri încât guvernul ţine conferinţe de presă pentru a anunţa detaliile fiecăruia nou.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă