Taiwanul acuză China că a simulat un atac în cadrul celor mai ample exerciţii militare efectuate vreodată de Beijing

6 august 2022, 19:00

Avioanele de luptă taiwaneze sunt gata să intervină. Localitatea Hsinschu situată pe coasta vestică a insulei este cel mai apropiat punct de China continentală. Doar la o distanţă de 126 de kilometri este locul unde se află cele mai mari fabrici de semiconductori şi cipuri din lume. Tocmai de aceea locuitorii nu cred că tensiunile din regiune vor degenera într-un război.

Armata chineză continuă cel mai mare exerciţiu militar din ultimele decade creând a şaptea zonă de exerciţii în jurul Taiwanului unde se trage cu muniţie de război. Taiwanul acuză Beijingul că simulează un atac asupra insulei principale.

Azi dimineaţă mai multe nave și avioane chineze au efectuat misiuni în strâmtoarea Taiwan, unele trecând linia mediană, o zona tampon neoficiala care separă cele două părți.

Analiştii militari spun că exerciţiile chinezilor în jurul Taiwanului pregătesc o blocadă şi în ultimă fază invadarea insulei.

Imaginile au fost filmate de pilotul unui avion de luptă chinez, doar ca să demonstreze cât de aproape de ţărmul taiwanez se desfăşoară exerciţiile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă