Taiwan, zonă liberă de coronavirus: Nu a fost raportat niciun caz în ultimele 200 de zile. La debutul pandemiei, a fost prima regiune care şi-a închis granițele și a impus carantina obligatorie

31 octombrie 2020, 21:51

Mii de oameni au ieșit vineri seara din case pentru a participa la Parada Fantomelor, un uriaș eveniment cu ocazia sărbătorii de Halloween. De la mic la mare, taiwanezii costumați au petrecut într-o manieră la care restul lumii nici nu se gândește din cauza pandemiei.

Petrecerea a fost însă doar începutul unui weekend plin și care sâmbătă a scos peste 130 de mii de oameni la parada minorităților sexuale. Este cel mai mare eveniment de acest fel din toată Asia, Taiwanul fiind o oază liberală și singura regiune unde sunt permise căsătoriile între persoane de același sex.

La debutul pandemiei, Taiwanul a fost prima regiune care a şi-a închis granițele și a impus carantina obligatorie pentru toți străinii.

A raportat ultima infectare comunitară la jumătatea lunii aprilie și în total a raportat mai puțin de 600 de cazuri și 7 decese asociate infectării cu noul coronavirus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite