Taina Curierului Secret la Festivalul Sighișoara Medievală 2017

27 iulie 2017, 09:49

Legenda medievală sighișoreană “Angelina sau turcii în fața Sighișoarei”, culeasă de etnologul Friedrich Mueller se va contura în cele 3 zile ale festivalului cu ajutorul curierului secret care va traversa istoria Sighișoarei și care va dezvălui în ultima seară, în cadrul unui bal mascat, prin intermediul unei piese de teatru medieval, povestea salvării urbei de către Angelina.

Vizitatorii vor fi parte activă a evenimentului, fiind îndemnați, în cele trei zile, să descopere indicii pentru deslușirea misterului din jurul unui personaj secret, urmărindu-se totodată și informarea publicului cu privire la istoria locală.

Editia a XXIV-a va fi deschisă printr-o paradă iar la finalul evenimentului va fi organizat un bal mascat.

Programul festivalului va include: spectacole de teatru, teatru muzical, teatru de papuși, teatru intinerant, teatru de umbre, concerte de muzică medievală, folk, teatru stradal, animație stradală, ateliere de dans medieval și de mesteșuguri, tabere de cavaleri, stegari, tras cu arcul, mânuirea de arme specifice epocii, expoziții de artefacte și conferințe pe tema Evului mediu românesc. La închiderea festivalului va fi realizat un moment de mapping pe clădirile din Piața Cetății.

 

sursa

sighisoaraonline.com

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite