Taiga – cel mai mic oraș din Rusia care are tramvai. A fost construit de prizonierii de război germani

8 mai 2017, 16:54

Acesta este Volchansk, în zona Munților Ural, în miezul pădurii arctice Taiga și care este cel mai mic oraș din Rusia care are tramvai. Acesta circulă pe o singură linie lungă de 7,5 kilometri. A fost construit de prizonierii de război germani și inaugurat în 1951. Inițial erau trei linii, inclusiv una intra-orășenească ce se întindea pe 35 de km.

Dacă în 1973, în Volchansk, trăiau 36.000 de oameni, astăzi sunt mai puțin de 10.000, după ce descendenții prizonierilor de război s-au mutat în Germania. Și tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze și microbuze. Acum, singurul tramvai circulă doar din oră în oră.

Traseul tramvaiului are și o foarte pitorească porțiune prin mijlocul pădurii. Cei mai mulți călători sunt vara și majoritatea sunt fie pescari sau culegători de ciuperci. Chiar și așa, rămâne o mândrie locală.

Rușii au sperat să fie recunoscuți și în Cartea Recordurilor Guinness, dar le-au striat planurile nemții: în Germania există un orășel mai mic decât Volchansk și care are linie de tramvai funcțională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite