Tăcerea generalilor. Oprea, Iordănescu și Onțanu refuză să vorbească la Comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009

31 mai 2017, 18:04

Neculai Onțanu: „Nu am văzut în locuința domnului Oprea pe domnul Coldea, pe domnul Maior și pe doamna Codruța Koveși.”

Membrii Comisiei vor să afle în ce context ar fi avut loc discuții în casa lui Gabriel Oprea cu oficialii SRI de la acea vreme – George Maior, Florian Coldea și cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Eșecul s-a prefigurat de dimineață.  Mihai Fifor, președintele comisiei parlamentare de anchetă: „Domnul Oprea m-a sunat, mi-a spus că nu vine la Comisie. Îi vom trimite o nouă invitație domnului Gabriel Oprea pentru că așa este firesc ca domnia sa să vină fața acestei comisii.”

Doi foști lideri ai UNPR s-au retras în spatele aceleiași calități de martori.

Anghel Iordănescu, fost senator UNPR: „Este clar că nu pot face mai multe comentarii sau nu pot spune ceea ce am declarat la Parchetul General.”

Parlamentarii Comisiei au încercat să afle totuși unele detalii legate de acea seară. Discuțiile au degenerat și s-au transformat în conflict între deputatul USR Mihai Goțiu și fostul primar Neculai Onțanu.

Robert Turcescu, membru al Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: „Nu facem altceva decât să tocăm vorbe. S-a ajuns la un soi de talk-show cu invitații, nimic altceva.”

Comisia de anchetă nu poate decât să constate că mai are o singură soluție.  Mihai Fifor, președintele comisiei parlamentare de anchetă: „A răma ca în cursul dimineții de marți, la debutul ședinței, să analizăm varianta în care vom solicita un punct de vedere de la Parchetul General […] Colegii au vorbit de o sfidare, de ce să nu reunoaștem lucrul acesta.”

Între timp, audierile vor continua săptămâna viitoare cu foștii lideri PDL Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur şi cu social-democraţii Dan Şova şi Dan Nica.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite