CORESPONDENȚĂ DE LA MIHAELA ANTOCHE

Tabere de refugiați evacuate la Paris. Aproape o mie de persoane repartizate temporar în alte locuri, până la clarificarea fiecărei situații

Ultimele două tabere de refugiați din Paris au fost evacuate în prezența forțelor de ordine și a reprezentanților asociațiilor care apără drepturile omului. Săptămâna trecută, o altă tabără de refugiați, considerată cea mai numeroasă, a fost evacuată. O relatare semnată de corespondentul nostru, Mihaela Antoche.

05 Iunie 2018, 08:27 (actualizat 05 Iunie 2018, 08:51) |

Refugiații din cele două tabere provin în special din Nigeria, Eritreea, Afganistan sau Somalia.

James Okafor, refugiat din Nigeria: "Voi fi foarte fericit să părăsesc tabăra, pentru că ştiu că aşa voi avea mai multe ocazii să cunosc politica guvernamentală şi să cunosc situaţia mea, daca pot continua să stau în Franţa sau trebuie să plec".

Desajan, refugiat din Afganistan: "Toţi oamenii de aici nu ştiu alte limbi, franceza, engleza, nu ştiu. Ce faci?".

Aproape o mie de refugiați au fost repartizați spre locuri în care vor rămâne temporar, până la clarificarea situației fiecăruia in parte.

O atenție specială se acordă minorilor singuri, femeilor și persoanelor în vârstă.

"Cei mai mulţi refugiaţi din taberele pariziene îşi vor vedea cererile de azil recunoscute în unele din ţările europene. Aceştia sunt oameni care din cauza situaţiei din ţările lor trebuie să fie recunoscuţi ca refugiaţi în ţările Uniunii Europene" -  Ian Brossat, viceprimar Paris pentru situații de urgență.

Autoritățile au propus 16 centre în care refugiații vor sta temporar, până când vor fi evaluați sanitar și va fi stabilit statutul acestora.

Operațiunea de evacuare s-a desfășurat fără incidente.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 12°C
IASI 8°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 6°C 9°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI