Tabăra profesorilor. 100 de cadre didactice învaţă de la elevi despre dezbaterile academice

Au făcut schimb de roluri. Profesorii au renunţat la catedră chiar în vacanţa mare. Iar elevii le-au dat lecţii. Copiii au arătat deja că sunt campioni la argumente bine structurate, iar profesorii i-au ascultat cuminţi din bănci. 100 de cadre didactice, venite din toate colţurile ţării, învaţă de la tineri elevi despre dezbaterile academice. După ce au „prins” toate noţiunile şi au învăţat arta de a convinge au promis că vor duce debate-ul în zeci de licee din ţară.

01 August 2018, 17:19 (actualizat 14 August 2018, 17:21) |
Dezbatere elevi-profesori
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Timp de patru zile, au trecut de cealaltă parte a catedrei. Le-au fost îndrumători liceeni sau studenţi specialişti în dezbateri academice. Au experienţă şi zeci de premii în palmares.

Într-un meci de dezbatere, lupta se dă între cuvinte puternice, bine articulate şi solid argumentate. Daniela predă limba română în Iaşi şi are un vis îndrăzneţ. Vrea să îi înveţe să facă dezbateri şi pe copiii cu dizabilităţi. “I-ar ajuta să înţeleagă că şi ei sunt capabili de mai mult”, spune Daniela.

La fel de pasionaţi de dezbatere sunt şi cei doi profesori de fizică din Buzău, Fabiola şi Bogdan Chiriacescu.

“Acest joc reuşeşte să fie o unealtă extraordinară, pentru că te învaţă să argumentezi aproape orice şi te învaţă să vezi ambele feţe ale monedei, indiferent care sunt opiniile tale şi aşa poţi să îi înţelegi şi pe alţii”, spune Andrei Olaru, antrenorul lotului naţional de dezbateri.

O astfel de tabără se organizează în fiecare an şi este gratuită. Specialiştii, adică foştii debateri, spun că dezbaterile academice aduc doar avantaje. Evoluţia vine pe toate planurile: de la minte, la emoţie şi până la distracţie.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI