Tabăra profesorilor. 100 de cadre didactice învaţă de la elevi despre dezbaterile academice

1 august 2018, 17:19

Timp de patru zile, au trecut de cealaltă parte a catedrei. Le-au fost îndrumători liceeni sau studenţi specialişti în dezbateri academice. Au experienţă şi zeci de premii în palmares.

Într-un meci de dezbatere, lupta se dă între cuvinte puternice, bine articulate şi solid argumentate. Daniela predă limba română în Iaşi şi are un vis îndrăzneţ. Vrea să îi înveţe să facă dezbateri şi pe copiii cu dizabilităţi. “I-ar ajuta să înţeleagă că şi ei sunt capabili de mai mult”, spune Daniela.

La fel de pasionaţi de dezbatere sunt şi cei doi profesori de fizică din Buzău, Fabiola şi Bogdan Chiriacescu.

“Acest joc reuşeşte să fie o unealtă extraordinară, pentru că te învaţă să argumentezi aproape orice şi te învaţă să vezi ambele feţe ale monedei, indiferent care sunt opiniile tale şi aşa poţi să îi înţelegi şi pe alţii”, spune Andrei Olaru, antrenorul lotului naţional de dezbateri.

O astfel de tabără se organizează în fiecare an şi este gratuită. Specialiştii, adică foştii debateri, spun că dezbaterile academice aduc doar avantaje. Evoluţia vine pe toate planurile: de la minte, la emoţie şi până la distracţie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite