Tabără la Oxford, pentru elevi români fără posibilități financiare

24 de elevi români vor învăţa, timp de o săptămână, într-un campus cum au văzut doar în fime. Tinerii de clasa a zecea si a unsprezecea - care provin din familii fără posibilităţi financiare - pleacă la Oxford, în Marea Britanie. Au fost selectaţi să participe gratuit la o şcoală de vară, organizată la iniţiativa profesorilor români de la celebra Universitate.

25 August 2017, 20:49 (actualizat 25 August 2017, 22:31) Știrile TVR |
Tabără la Oxford pentru elevii români
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Daria este în clasa a X-a la Liceul Mihai Viteazu din Capitală. E o elevă premiantă, care a participat la o mulţime de olimpiade internaţionale. Mama ei, profesoară, a ajutat-o la fiecare pas. Însă financiar nu-i poate oferi cine ştie ce sprijin. Totuşi, Daria îşi face acum bagajele pentru o experienţă la care nici măcar nu îndrăznea să viseze. Pleacă la o şcoală de vară organizată de Universitatea Oxford.

Pe termen lung, se visează deja studentă la Oxford.

Aproape 500 de elevi din toată ţara s-au înscris în competiţie, pentru a câştiga un loc gratuit la şcoala de vară. Dintre ei, profesorii români de la Oxford au ales 24.

Departajarea dinrtre elevii care vor merge la prestigioasa universitate Oxford din Marea Britanie şi cei care nu au fost selectaţi a fost făcută pe baza unor criterii foarte clare. Câteva dintre acestea sunt rezultatele foarte bune la învăţătură din anii anteriori de liceu, recomandările profesorilor şi implicarea în activităţi extraşcolare.

Costul pentru fiecare elev este de 1.000 de euro. Dar ei nu vor plăti nimic, pentru că banii vin din sponsorizări. Şcoala de vară de la Oxford e la a doua ediţie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI