T. Toader, M. Tudose, A. Petrescu, R. Plumb au depus jurământul. Iohannis: Avem îndeplinite condiţiile pentru normalizarea situaţiei

23 februarie 2017, 09:28

Tudorel Toader, Mihai Tudose, Alexandru Petrescu şi Rovana Plumb au depus, joi, jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis:

  • Iată că după relativ puţin timp ne întâlnim aici pentru prima remaniere guvernamentală, dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună
  • Înţeleg acesta remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale, în acelaşi timp am constatat că mi-au parvenit două legi, cea de respingere a OUG 13 şi pe promulgare a OUG 14
  • Atunci avem îndeplinite toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei.
  • Nu-mi rămâne decât să vă doresc mult succes să reuşiţi să transformaţi acest guvern într-o echipă puternică să faceţi lucrul pe care îl aşteaptă românii de la guvern să guverneze în interesul românilor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 23 februarie a.c., următoarele decrete: •Decretul pentru revocarea domnului Alexandru Petrescu din funcția de Ministru al Economiei; •Decretul pentru revocarea doamnei Mihaela Virginia Toader din funcția de Ministru delegat pentru Fonduri Europene; •Decretul pentru numirea domnului Mihai Tudose în funcţia de Ministru al Economiei; •Decretul pentru numirea doamnei Rovana Plumb în funcţia de Ministru delegat pentru Fonduri Europene; •Decretul pentru numirea domnului Tudorel Toader în funcţia de Ministru al Justiției; •Decretul pentru numirea domnului Alexandru Petrescu în funcția de Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, 23 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni (oportunități de imagine pentru toți jurnaliștii acreditați).

Premierul Sorin Grindeanu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru funcţiile de miniştri ai Justiţiei – Tudorel Toader, Economiei – Mihai Tudose, Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat – Alexandru Petrescu, precum şi pentru cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene – Rovana Plumb.

Într-un comunicat al Guvernului se arată că propunerile au fost făcute ‘în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) şi art. 106 din Constituţia României, republicată, precum şi cu cele ale art. 7 şi art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare’.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a aprobat miercuri nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcţia de ministru al Justiţiei, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache şi ocupată în prezent, interimar, de Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu.

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

Tot în şedinţa de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul şedinţei, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă