Tánczos Barna, la TVR Info: Va fi dificil de recuperat banii de la Blue Air. Compania a intrat în executare silită din lipsă de reacție și interes. Suspendarea zborurilor, o măsură nejustificată

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat la TVR Info, că va fi foarte greu ca statul să recupereze banii de la Blue Air, deoarece compania se află într-o situație foarte delicată. Ministrul a spus că înainte de blocarea conturilor Blue Air pentru neplata datoriilor s-au purtat discuții cu luni de zile înainte, dar lipsa de reacție și de interes a reprezentanților companiei a dus la această situație.

15 Septembrie 2022, 08:34 (actualizat 15 Septembrie 2022, 09:36) Știrile TVR |

Ministrul Mediului consideră că măsura suspendării zborurilor este una nejustificată, compania având numeroase opțiuni pentru deblocarea situației. Tánczos Barna a spus că în urmă cu 10 ani a mai existat o situație similară la compania Blue Air, dar atunci datoriile au fost plătite iar călătorii nu au simțit repercursiunile crizei de atunci.

Ei știau foarte bine. Nu au contestat nicio secundă existența creanței, nu au contestat nicio secundă procedura de recuperare, nu au venit cu nicio procedură de eșalonare. Trei luni de zile s-a stat după aceasta companie să aducă documentele pentru eșalonare, nu au venit, au fost somați, nu au plătit. A intrat într-o executare silită din lipsă de reacție și din lipsă de interes pentru acest lucru, puteau să ceară în continuare protecția judecătorului sindic, pentru că ei sunt într-o procedură de concordat, nu s-a întâmplat nici acest lucru. Măsura suspendării zborurilor a fost una absolut nejustificată. Imediat după blocarea conturilor, nicio companie nu ar trebui să facă așa ceva, a spus ministrul Mediului, la TVR Info.

Eu am făcut apel la aducerea acelor documente, la reluarea negocierilor de eșalonare și colegii noștri de la AFM au reluat discuțiile cu Blue Air, au fost aduse documentele și s-au deblocat conturile. Dar, din păcate, zborurile nu au fost reluate așa cum s-a promis. S-a promis prima dată că pe 12 se vor relua zborurile, nu s-a întâmplat, nici astăzi nu s-au reluat, măsurile luate de acesta companie sunt absolut nejustificate, a subliniat Tánczos Barna.

Compania Blue Air a anunțat că nu va opera zboruri până în data de 10 octombrie.

Pentru că zorurile au fost suspendate brusc, pe 6 septembrie, mii de pasageri s-au trezit la aeroport că nu mai pot călători. Unii au fost blocați pe aeroporturi din străinătate. A fost nevoie de intervenția Guvernului pentru ca cetățenii români să poată fi repatriați cu o altă companie. Ulterior compania a anunțat că suspendă zborurile pentru încă o lună și le-a transmis pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 Octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI