Traian Băsescu, audiat la Parchetul General: „Scoateţi-vă din gândire abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar”

17 ianuarie 2017, 13:55

ACTUALIZARE 17.00. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, după ce a ieșit din sediul Parchetului General, că a dat în fața procurorilor o declarație în calitate de martor, însă nu poate dezvălui conținutul acesteia.

Întrebat de jurnaliști dacă a influențat vreodată actul de justiție, Băsescu a replicat: „Niciodată. Scoateți-vă din gândire abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar”.

De asemenea, Băsescu a fost întrebat ce a vrut să arate Sebastian Ghiță prin înregistrarea de la RTV. „Nu știu. Depinde cum ați citit-o și dumneavoastră”, a spus Băsescu.

___________________________________________

Fostul preşedinte a declarat la intrarea la audieri că se aştepta să fie chemat şi că nu ştie cine l-ar fi putut înregistra.

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a deschis un dosar penal în urma informațiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV și în care este redat un dialog între fostul președinte Traian Băsescu și o altă persoană privind cauze judiciare.

Precizarea Parchetului a venit ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informații privind „posibile imixtiuni în actul de justiție”, astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiță.

(w380) Traian BăReferitor la acest subiect, Traian Băsescu declara, la acea dată, că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiță sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan și nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă