Sylvester Stallone, pictorul. Celebrul actor a deschis în Germania expoziția „O retrospectivă la 75 de ani”

11 decembrie 2021, 12:47

„O retrospectivă la 75 de ani” – sub acest titlu, Sylverster Stallone expune în muzeul Hagen de lângă Dortmund peste 50 de lucrări realizate în ultimele 5 decenii.

SYLVESTER STALLONE: „Oamenilor care înţeleg pictura le place. Îi întreb: dacă ai putea uita că am fost actor ţi-ar plăcea să ai o pictură ca asta acasă? Da, spun ei. E greu cu prejudecăţile. E foarte greu să schimbi felul cum gândesc oamenii.”

În prezentarea expoziţiei, organizatorii vorbesc despre pictura compactă şi expresivă a artistului care exprimă în multe sensuri rolurile din film, dar în egală măsură au multe mesaje subtile.

Starul american le-a explicat jurnaliștilor că pentru el pictura este ceva natural, un fel de terapie: „Pictam pentru mine, în loc să mă duc la psihiatru sau să vorbesc cu alţii şi să-i plictisesc. M-am gândit să pictez şi apoi totul a venit de la sine. Pensula e cea care te trage.”

Născut la New York, în 1946, Stallone a devenit celebru cu Rocky, povestea unui boxer, peliculă care a câștigat în 1977 un premiu Oscar pentru cel mai bun film, iar actorul o nominalizare la categoria cel mai bun actor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite