Transport ilegal de lemn, descărcat la sediul poliției. Încărcătura nu a fost înregistrată în Sumal

20 octombrie 2022, 20:43

Activiștii de mediu au dat alarma, după ce au sesizat în apropierea comunei Iaslovăţ din Suceava, un camion încărcat cu lemne de fag. Verificarea în aplicația Sumal, a arătat că încărcătură nu era înregistrată. Așa că reprezentanții ONG urilor au urmărit camionul până la destinație. Mașina a intrat în curtea sediului poliției rurale din comună Arbore, iar șoferul a început să descarce lemnele.

”Din întâmplare, eram pe drumul principal, a ieșit camionul de pe un drum secundar, am văzut că nu deține aviz. Îl așteptau cu porțile deschise. A intrat aici, la sediul poliției Arbore, a descărcat camionul și a și pleca. E josnic, noi cerem sprijinul autorităților și chiar ei să cumpere sau să primească lemn ilegal în curtea instituției”, relatează Mihai Prutean, activist de mediu.

La fața locului a ajuns și activistul de mediu Daniel Bodnar, care a sunat la 112 ca să reclame transportul ilegal. A intervenit și un echipaj de poliție. Prima ipoteză a anchetatorilor este că lemnele ar fi fost destinate locuinței de serviciu a șefului de post din localitatea Arbore.

”Transportul a fost depistat pe drum public, am urmărit să vedem unde-l, duce pentru că nu avea aviz. Când am ajuns, porțile erau deschise și șoferul a a început să descarce. Te așteptai să vezi lemn adus ilegal în curtea poliției? Sincer nu, pentru că ei trebuie să ofere un exemplu”, spune și activistul de mediu Daniel Bodnar.

Reprezentanții Direcției Silvice au verificat transportul, pentru a stabili proveniență lemnului. La o prima estimare ar fi vorba de o cantitate de aproximativ 7-8 metri cubi de lemne fără acte. Încărcătură are o valoare de piață de 4000-5000 de lei.

Localnicii sunt, la rândul lor, uimiți de întâmplare.

Șeful de post din localitatea Arbore nu a făcut până acum nicio declarație. Dar Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a trimis corpul de control în comună și a precizat că la sediile de poliție au fost deja alocate cantitățile necesare de lemn pentru încălzire. Dacă verificările vor scoate la iveală o ilegalitate, cercetarea va fi preluată de procurori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite