Sute de voluntari din 18 localităţi din judeţele Harghita şi Covasna au participat la ecologizarea râului Olt

Sute de voluntari din 18 localităţi din judeţele Harghita şi Covasna s-au mobilizat pentru a ecologiza malurile şi apele râului Olt. Din păcate, mai multe localităţi din cele două judeţe nu s-au alăturat acţiunii de azi de frica urşilor. Au promis, însă, că vor igieniza râul în toamnă sau la primăvară, când vegetaţia este desfrunzită.

11 Septembrie 2021, 20:29 |

Munţi de gunoaie şi nepăsare. Asta au găsit cei peste 600 de voluntari pe malurile Oltului. Ambiţia le este la fel de mare. Vor să cureţe de gunoaie râul pe o distanţă de 150 de kilometri, de la izvoare, din oraşul harghitean Bălan, până la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov.

Fundaţia Comunitară Covasna a luat legătura cu autorităţile locale din toate cele 31 de localităţi din cele două judeţe prin care trece Oltul, însă doar 18 au participat, în final, la acţiunea de ecologizare.

În comuna Ilieni din Covasna, voluntarii s-au concentrat mai mult pe curăţarea unui afluent al Oltului, tot de frica urşilor din zonă.

Pe malul Oltului se găsesc în general PET-uri şi alte ambalaje de plastic lăsate de turiştii şi pescarii care vin să-şi petreacă timpul în această zonă. Există, însă, şi locuri cu deşeuri din construcţii. Acestea vor fi în curând supravegheate video pentru a-i prinde pe cei care încalcă legea.

Pentru a colecta mai uşor deşeurile, Asociația „Mai Mult Verde" a donat municipiului Sfântu Gheorghe o barieră plutitoare, care a fost amplasată de-a latul râului, în zona Lunca Oltului.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI